Selyma...!

http://kfszinhaz.extra.hu

2009.02.11. 01:31 InnoCent

Mese a próba jóságáról

Ez most itt filozófiai eszmefuttatás lesz - ha úgy tetszik dolgozat, esszé, stb. - a próba jósági fokainak megállapításáról. Furcsa, hátborzongató dolog az úgy alapjáraton, hogy ki mit gondol bizonyos dolgokról. Legyen szó ételekről, vallásról, utazási szokásokról, bármiről. Az meg talán még érdekesebb, hogy ha összejön sokpár ember ugyanaból a célból, hasonló gondolkodásmóddal (ami a közös munka alapja) és nagy lelkesedéssel, akkor is sokpár módon csapódnak le bennük a dolgok. Nem árulok zsákbamacskát, inkább leírom, ez a dolog nálunk a színház. Nyilván különböző ízléssel vagyunk megáldva, de azért az eddigi törekvéseink azt mutatják, hogy kompromisszumképesek vagyunk, magyarul nem erőltetünk egymásra dolgokat, de ilyen szituációra nem is nagyon kerül sor, ennyire vagyunk igényesen egyformák (remélem). Na és akkor itt a csavar a sztoriban, hogy mégis sokpáran sokpárféleképpen vélekedünk egy adott próba jóságáról. Ez nem baj, úgy értem, ez természetes, csak azért írok róla, mert érdekes, Viki előző mejegyzéséről jutott eszembe, szóval nem konkrétan a mai próbához megjegyzés, csak úgy általában. Szerintem például (mert ugye magáról írjon az ember), a mai próba közepesen volt jó. Mivel ma már részpróbázunk, ez nem feltétlenül a huszadszor is vicceskedjünk kategóriájú próba kellett volna legyen, ugyanakkor értelmes dolgok születtek, és a lezáró, összefoglaló "1. jelenet összpróba" is vállalható volt, irányba tart. Aztán meg, miért teljen egy próba csak komolyan, nevetni kell, az mittoménmit szabadít fel, amitől jobban leszünk és jobbnak érezzük a próba jósági fokát is. Kiváncsi volnék egyébként, kiben hogyan csapódott le az együtt töltött este, mert innentől a legizgalmasabb (legalábbis nekem, ebben is különbözhetünk) egy próbafolyamat, amikor már megvan az alap, és elkezdjük összefoglalgatni a jeleneteket, hogy aztán eljussunk az első összpróbáig, ami után otthon mindenki álomba sírja magát, hogy miért is kezdtük el ezt csinálni, aztán jön a bemutató, és gyorsan elfelejtődik az első összpróba Fűrész 5-szintű kínzásemléke. Remélem kommenthatad indítok, jó volna, és remélem, hogy vasárnap, amikor 1-től 7-ig össze leszünk zárva, a helyünkre tudunk rázódni, hogy a béke legyen velünk a bemutatóig és azután is. Á Men.

4 komment

Címkék: innocent írta


A bejegyzés trackback címe:

https://selyma.blog.hu/api/trackback/id/tr82936103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kamarás 2009.02.12. 14:30:36

szerintem egyébként a közös munkának nem az az alapja, hogy hasonlóan godolkodunk, hanem a közös cél. Sőt szerintem az a jó, ha mindenki máshogy gondolokdik és így nem bólogatójánosok, hanem gondolkodó emberek vagyunk. A célt meg mindenki úgy érje el, ahogy tudja, de érje el.

kamarás 2009.02.12. 14:35:23

+: én személyszerint a próbák minőségét nem a nevetés mennyiségével és a jóhangulattal mérem, sokkal inkább, hogy azt látom, hogy valami elksézült, hogy valami javult, tisztult és szerintem a múltkori próba ezért nem közepesen jó, hanem igen jó volt, mivel nagyon sok dologban fejlődtünk és jobb lett. A nevetés plusz jó dolog. De lehet, sőt legyenek más vélemények. Én ezek alapján "értékel(t)em" a próbák!
Iván

IzaIzaIza 2009.02.12. 16:17:53

Én hullám völgyezem,hol nagyon jo hol nagyon nem jo..Az elözö a nem jó volt nekem,de ez a saját belső vivódásom vagy felesleges túl komplikálásom (ki tudja)....Majd letisztázodik.De azért haladt a dolog...szerintem..hülyülni is kell, az össszpróbákon lefog tisztázódni mi sok,mi nem...mi jó..mi nem..Egyébként bocsánat,de mennem kell BRIDGEZNI.....

InnoCent 2009.02.12. 19:31:26

Éljen a kommenthad:)
Itt bizonyosodik be, hogy mindenki másképp gondolkodik a jósági fokról:)
Jó dolog ez.
süti beállítások módosítása